Wednesday, September 10, 2008

TV-serier att hålla ett öga på

I USA startar nya säsonger av snart nog varenda TV-serie som finns. I EN KUB guidar er genom höstacken och hittar nålarna.

Dexter har dragit igång säsong tre och är som vanligt fantastiskt spännande. Michael C Hall som Dexter Morgan och Jennifer Carpenter som hans styvsyster Debra. Jimmy Smits ser ut att vara den nya gäststjärnan. Smits är känd från Lagens Änglar, NYPD Blue, Vita Huset och de tre nya Star Warsfilmerna. Första avsnittet bjuder på våld och ganska omotiverad nakenhet.

Californication, som handlar om författaren och tjejtjusaren Hank Moody, är tillbaka för säsong två. David "X-files" Duchovny som Hank och Natasha McElhone som hans ex Karen. (Natashas bästa film enligt oss är för övrigt Solaris.) Det bjuds på rappa repliker och ganska omotiverad nakenhet.

Generation Kill. En reporter från Rolling Stone åker med ett kompani amerikanska marinkårsoldater under inledningen av Irakkriget. Väldigt bra serie, som fångar atmosfären helt. Alexander Skarsgård i huvudrollen. Eh.. va? Ja, Skarsgård Jr som sergeant Brad "Iceman" Colbert. Gen. Kill är en miniserie i sju delar och vi får hoppas att någon svensk kanal köper in den. Omotiverade scener med Alexander i bar överkropp, men de kvinnliga tittarna kanske tycker att det är roligt.

Fringe är spännande om konspirationer, pseudovetenskap, federala myndigheter och megaföretag, vi hoppas att den kommer till Sverige. Första avsnittet var en orgie i död och gore och blod och annat. Ingen nakenhet dock...

No comments: