Tuesday, August 09, 2005

Lyssnar vi inte?

Lyssnar vi män inte på kvinnorna vi är tillsammans med? En god vän upplyste oss idag, något frustrerat, om följande: efter ett par år i ett förhållande slutar mannen lyssna på kvinnan. Vännen hävdade att alla hennes dambekanta kunde berätta samma sak. Vad kvinnan säger blir något perifert att vifta bort, som en surrande fluga på spårvagnen.

Detta vägrar vi tro på. Vi tror, lagom sentimentalt, på kärleken och inte på att någons röst efter ett par års förhållande likställs med en droppande vattenkran i köket - irriterande men fullt möjligt att ignorera med hörlurar till stereon. Vi har därför ett meddelande:

Bröder, rensa öronen.

[en bisarr fotnot: några timmar efter att den här posten publicerades såg jag Girl Play, där en kvinna plötsligt inte kan höra sin partner. Det var början till slutet för dem...]

2 comments:

Anonymous said...

Neinen lyyyysssnar! Andra neinen glad!

Anonymous said...

Nä visst lyssnar de inte till 100% efter ett tag men är det så konstigt så som vi pladdrar? Men allvarligt talat så lyssnar inte jag när HAN pratar om lastbilar, traktorer, grävmaskiner, lastbilar, lastbilar och så vidare. Men för att stanna på den goda sidan så låtsas vi. Eller?!