Sunday, December 02, 2007

Blandad information

Vi vaknade tio i elva, efter fyra timmars välförtjänt sömn, av att en skendräktig golden retriever låg och dreglade oss i nacken. Vi försökte vända oss om i sängen, vilket inte gick så bra och förstod varför, när vi hittade ännu en hund placerad på täcket. Den spetsade öronen och ville leka/gå ut/bli matad. Vi ville bara sova...

Engels Absolute Design blir bättre och bättre varje gång vi lyssnar på den. I EN KUB rekommenderar den nu helhjärtat som årets julklappstips.

I USA pågår en strejk vi tänkte uppmärksamma. Det handlar om att manusförfattare i Hollywood inte får ersättning för material på webben. TV-bolagen säger att material på webben är reklam för de "riktiga" TV-programmen och således tycker de sig inte behöva betala ersättning till de som skrivit ihop alla talkshowers skämt och TV-seriers handling. Webb-TV = reklam -> fler TV-tittare -> mer inkomster från TV-annonser = mer pengar till bolagen.

Men manusförfattarna får ingenting av kakan. Inte heller får de någon del av alla samlings-DVD:er som släppts. Vilket vi tycker att de borde få, eftersom de är manusförfattarnas verk vi alla njuter i TV-soffan. (Tänk om en musikartist endast skulle få betalt för sin tid i studion, säg någon veckas lön, och sedan tog skivbolaget resten. Hur skulle musikscenen se ut då? Vi skulle slippa Britney och MTV Cribs, men hur skulle det gå för banden som släpper sin första skiva?)

Sedan kan vi prata länge om Pakistan, Burma, Ryssland... och alla andra länder som lider under diktaturer och tyranner. Men nu är det jul och vi har redan tråkat ut er med tråkigheter.

På tal om god julhälsningar skickar V-TAB ut ett par extra tidigt i år. Alla vikarier på V-TAB Backa får sluta på nyår. 19 tjänster varslas. God jul!

1 comment:

Anonymous said...

Du älskar den blöta, slemmiga nosen i ryggen på morgonen, erkänn! ;)