Saturday, December 08, 2007

Täta rapporter

från KUBEN den här månaden. Mest om politik och religion den här gången.

Vi börjar med Martin Luther King och och Ronald Reagan, som sjunger "let freedom ring" i rx:s mix, som visar på kontrasten mellan Dr Kings vision och nutidens USA.

På tal om då och nu vill vi citera en kommentar av "Bored" på onegoodmove.org:
Churchill's rhetorics was one of hope and unity, Bush's despair and fear (which, if Bush paid attention during Sunday school, he would know is traditionally known as a tool of Satan).
Och på tal om rx finns han att finna på the partyparty.

Både Reagan och Dr King föll ju båda offer för galningar med vapen. Reagan överlevde, men det gjorde Dr King, som bekant, inte. Vilket får oss att undra varför ingen försöker ha ihjäl Robert Mugabe, Zimbabwes president, diktator och vägvisare till helvetet.

Kanske är det Dr Kings tal som får våra känslor att svalla, kanske är det för att vi är konsumptionens allra heligaste tid, men vi fattar inte hur USA, FN och EU bara ser på när folken i Pakistan, Zimbabwe, Darfur och Burma, för att bara nämna en handfull länder, utnyttjas och våldtas så. Hyckleriet... Ryggradslösheten... Fred och mänskliga rättigheter är bara tomma ord, fullständigt innehållslösa ideal.

No comments: