Thursday, August 06, 2009

Defying Gravity


För ett tag sedan recenserade KUBEN tv-serien Life. Huvudrollen i Life spelas av Damian Lewis. Lewis hade också huvudrollen i fenomenala serien Band of Brothers som alla måste se, inga undantag.

En av de andra herrarna i Band of Brothers, Ron Livingstone (skitroliga Office Space), har nu huvudrollen i nya serien Defying Gravity och vi såg pilotavsnittet för några dagar sedan.

Defying Gravity handlar om åtta astronauter som ska bo ihop på ett rymdskepp i sex år, under tiden de blåser igenom hela solsystemet. Som om inte det låter underbart klaustrofobiskt nog är det något mycket mystiskt och hemligt ombord på rymdskeppet.

Okej, varför är den här serien bra? Dels är den snygg, med vida rymdlandskap, välgjord grafik och trevlig kameraföring. Dels för att det handlar om rymden, vilket alltid är roligt. Skådisarna är kanske inte de största stjärnorna, men de är alla erfarna och det grundar för en ganska hög lägstanivå.

Bilden ovan är inte från serien, den har vi nämligen själva gjort och ingår i vår kollektion på ienkub.deviantart.com/ men vi tyckte ändå att den kunde få illustrera rymden... och sånt.

No comments: