Monday, January 08, 2007

Creddigt

Vilket ord, eller hur? Vi ska härmed ingå i "creddskaran" (copyright © emrex 2007) och berätta att vi har sett de första sex, eller sju, avsnitten ur serien Dexter. TV-serien Dexter, som inte alls är tecknad, handlar om den jovaliske Dexter Morgan, som på dagarna jobbar som kriminaltekniker hos Miamipolisen, men på nätterna utövar rituella seriemord.

Att som seriemördare vara kriminaltekniker - specialist på blod - är ett lika logiskt som riskabelt val, ty för väl utförda mord kan leda poliserna att fundera på om seriemördaren inte jobbar inom rättsväsendet. I alla fall på TV och film. Men det är just blod, eller avsaknaden av, som fascinerar Dexter, när en ny seriemördare dyker upp i Miamis hetta.

För oss som läser mycket om seriemördare, både fakta och prosa, är det här en väldigt rolig serie. Dexter ger en potentiell bild av hur en seriemördare tänker, inte bara sporadiska paragrafer i polisromaner, utan fylligare och innehållsrikt, och vi blir speciellt nyfikna på hur författaren Jeff Lindsay, vars böcker om just Dexter har legat till grund för serien, är funtad. Vi känner oss nu manade att gå ut och inhandla Darkly Dreaming Dexter, första boken i serien.

No comments: