Sunday, January 07, 2007

Den första veckan är över

...och allt är sig likt. Vi har faktiskt använt vår nya fina mixer, tack mor, till att göra en smoothie. Tips för mixernybörjarna: tina frukten innan ni mixar ner den. Tinade frukter smakar mer än isfrostiga. Vi har också fortsatta problem med tandvärk, ett konstant irritationsmoment vi snart hoppas göra till en del av det förflutna.

Efter att snabbt ha lyssnat igenom Wojciech Kilars "Bram Stoker's DRACULA OST" har vi hittat soundtracket till nya boken, även om den inte handlar om vampyrer! Vi tycker nämligen om att lyssna på speciell musik när vi skriver. Musiken sätter stämningen och många gånger tempot. Det gäller att välja musik med omsorg när man använder den här tekniken. Britney Spears gör sig inte som fond till en ödesmättad lunta om ond bråd död i 1700-talets Belgrad, till exempel. (Såvida ni inte associerar fröken Spears med det preindustriella Östeuropa, vilket i sig kan bli ett fascinerande kapitel i era egna memoarer.)

Som slutkläm på den här något magra rapporten från kubens insida kan vi stolt berätta att Phoenix vann över Chicago och Mikael Tellqvist var en vägg i målburen. Fem vinster på nio matcher är över femtio procent. I phoenix är det ett fantastiskt resultat.

No comments: