Saturday, March 07, 2009

Bacon och annat

Vinterkräksjukan var hos oss i år igen, tätt följd av en förkylning vi nu återhämtar oss ifrån. Av de senaste femton arbetsdagarna har vi lyckats närvara under fem.

Ni känner till six degrees of separation? Att det bara är sex handslag mellan er och vilken annan människa som helst på planeten? Till exempel: Emrex skakar hand med kompis, kompis med sin farbror, farbror med en kusin som är senator i USA, som skakar hand med Barack Obama. Fyra handslag mellan emrex och Obama.

Kevin Bacon är en mycket flitig skådespelare. The Oracle of Bacon kallas spelet där man mäter hur många led skådespelare är från Kevin Bacon. Varje led är en siffra. Som högst kan man få sju. Till exempel: Steve Carell var med i American Storage med Maya Goldsmith som var med i Rails & Ties med Kevin Bacon. Steve carell har alltså ett Bacon-nummer på två.

Emrex var med i Crackaparkz med Ove Wolf, som var med i Dogville med Blair Brown, som var med i Loverboy med Kevin Bacon. Emrex Bacon-nummer är alltså tre.

Men nu har ett tekniskt fel slunkit in i imdb:s databas. Vårt Bacon-nummer visas, felaktigt, som två. Rätt siffra ska alltså vara tre.

I övriga nyheter följer vi Rainn Wilsons twitter.

Och Spotify är riktigt användbart!

No comments: